​KEREK-LÉT
FEJLESZTŐ TÖRŐDÉS
Lélek
Lorem ipsum

Lelki egészségünk védelme 


Életvezetési konzultáció

Életvezetési konzultáción arra törekszem, hogy a problémájával hozzám forduló felkészültté váljon, és képes legyen dönteni, választani, konfliktust kezelni, mert saját megoldásának éli meg, nem másvalaki tanácsának.
​​Az életünk minden percében döntéseket hozunk, választunk, konfliktusokat oldunk meg, jól, vagy kevésbé jól. Rossz döntés nincs, hiszen ha rájövünk, mit kellett volna másképp csinálni, máris tanultunk belőle, tehát hasznunkra válik. Azért a mindennapokban megélt helyzeteink családon belül, munkahelyen, barátságban, vagy bármely más területen, bizony megviselnek valamennyiünket. Jó lenne olykor egy-két jó tanács, egy kis segítség, döntési, választási helyzetekben. Fontos azonban leszögezni, hogy tanácsot adni annyi, mint felkínálni a saját megoldási gyakorlatunkat, tapasztalatunkat, temperamentumunkat. Így az esetek többségében nem tudunk „jó” tanácsot adni, csak némi felmentést a tanácskérőnek a felelősség alól. Hiszen azt tette, amit tanácsoltunk.

Tanácsadás, Coaching részterületei: 

Elmúlás – Gyász

​Nem élünk örökké! Tudjuk, mégsem készültünk fel rá.

És mi történik, ha az hal meg, aki a legfontosabb volt számunkra?

Beszélgessünk róla, hogy ne hagyjuk szeretteinket felkészületlenül.

Párkapcsolat – Vele vagy nélküle

​​„Csiszolni lehet egymáson, de vésni sosem szabad!” (A.J. Christian).

Amikor néhány próbálkozás után rájövünk, hogy nem tudjuk saját képünkre formálni a társunkat, de szeretnénk teljes életet élni vele, akkor megértünk arra, hogy igazi kapcsolattá formáljuk az életünket. Hogy hogyan? Egyéni és közös munkával, és egy kis támogató segítséggel.

Gyermeknevelés – a szülő is ember

A gyerek sosem abból tanul, amit mondunk, hanem amit megél a környezetében. Ne olyan példaképpé akarjunk válni, aki tökéletes és így elérhetetlen. Szabad hibázni, lehet bocsánatot kérni, lehetünk olykor fáradtak, türelmetlenek épp úgy, ahogy a gyerekeink is. De meg kell tanulnunk és tanítanunk az érzések kifejezését, kommunikálását. Így lehetünk igazi minta gyermekeinknek.

Az élet nélküle - gyászcsoport foglalkozás

Elmondhatatlan! Elviselhetetlen! A gyásszal együtt járó fájdalom ránk telepszik, felőröl, magányossá tesz. A bennünk zakatoló, egymásnak ellent mondó érzelmek: a harag, düh, indulat, öröm, megkönnyebbülés, félelem, üresség, szomorúság, bűntudat, hála, sok más érzelem mellett mind normális érzés. Mindnyájan érzünk hasonlót, mert az eltávozottal együtt elvesztettük életünk egy darabját is. Környezetünk inkább elkerüli a témát, vagy minket is, mert nem tudják, mi lenne a számunkra az igazi segítség. Pedig élni kell tovább, nélküle…
Gyászcsoportunkban hasonló veszteségekkel küzdő emberek vesznek részt, akik a közelmúltban, vagy régebben veszítették el szerettüket.  Ők is maguk próbálnak megküzdeni az élettel. Mert a halál, a gyász is az életről szól. Arról, hogy maradt-e bennünk annyi élet-erő, hogy abból újra felépítsük önmagunkat. Ezt az erőt adhatjuk egymásnak a beszélgetések, önsegítő módszereinken keresztül.


Tréningek 

Eredményes kommunikáció


​A résztvevők a hatékony kommunikáció
és a konfliktuskezelés témakörökben
a gyakorlatban alkalmazható
​segítséget kapnak.

Álláskeresési technikák 

A megfelelő állás megtalálása is kihívás, de tanulható. Ha megtaláltuk álmaink állását, fontos lenne felkészülni arra, mit tegyünk, hogy a számos jelentkező közül minket válasszanak. A tréningen erre kínálok megoldásokat.

Csapatépítés 

Segíti felfedezni, kiépíteni egy
közösség, munkatársi csoport tagjaiban meglévő értékeket, szunnyadó képességeket, amelyek erősítik az összetartozást, az eredményes, kiegyensúlyozott, ​sikeres csapatmunkát.