KEREK-LÉT
FEJLESZTŐ TÖRŐDÉS
Test
Lorem ipsum

Aktuális csoportindítás:


 A változó korral járó veszteségeink


​Ismét indul online csoportunk változó korú hölgyek részére.

Egy vélemény az előző csoport végén: „Drága Annamari, mikor Rád kerestem a neten, egyből tudtam, hogy jó leszel nekem. Az első telefonbeszélgetés óta csodálom tűpontos szakmaiságod, életszereteted, eleganciád és könnyedséged. Nem félsz megmutatni az emberi arcod a csoporttagoknak, biztonságot nyújtasz estéről estére. Igazán szerencsésnek érzem magam, hogy részt vehettem az első ilyen témájú csoporton.”  (Panka)

A változókor a negyvenes évek végén kezdődik, és bár a tudomány állítása szerint a menstruációs ciklus megszűnéséig tart, az ezzel járó testi, és főleg lelki tünetek sok nő életében ez után is megmaradnak.

A testi tünetek (mint hőhullám, elhízás, megereszkedett bőr) mellett a hangulatváltozás, befelé fordulás, különböző félelmek, energiátlanság, túlzott érzékenység, érzelmi kontrollvesztés, stb. is bekúsznak az életünkbe és lefoglalják energiánk nagy részét. Mindannyian átéljük, de nem mindegy mekkora veszteségnek tekintjük.
A korral lassan megváltozik a testképünk, változnak az igényeink, szokásaink, vágyaink.
Az időt nem lehet megállítani, de a harmónia megteremthető a nyugodt, békés, boldog, lassú öregedés érdekében. A feldolgozást befolyásolja, hogy a korábbi években mennyire éltük meg nőiességünket, hogy el tudunk-e engedni korábban fontosnak számított szerepeket és képesek vagyunk-e új értékek felé fordulni, és úgy tekinteni erre az időszakra, mint egy újabb lehetőségre az életünkben.

A feldolgozás során a természetes öregedés elfogadása a cél, amelyben segíthetnek a sorstárs csoporttagok is, akik azonos életszakaszban járnak, hasonló gondokat élnek át, esetleg az elfogadást segítő bevált módszereket is tanulhatunk egymástól. (Ezért a fókusz nem a szépségipar fiatalító kezelésein, kisebb-nagyobb beavatkozásain, vagy plasztikai műtétein lesz.)  

Az online csoportforma tapasztalatom szerint könnyebben tervezhető, alkalmat teremt országon belül és kívül a csatlakozáshoz, és lehetőséget nyújthat egy későbbi személyes találkozáshoz. 

Első tervezett alkalom: 2023. február 7. kedd 18-20 óráig
További időpontok: kéthetente keddenként ugyanakkor, összesen 10 alkalommal.
Részvételi díj: 4000 Ft/fő/alkalom


​ Jelentkezni csoportjaimba az alábbi telefonszámon, vagy e-mailcímen lehet:

 +36 30 6269 629     lacza.annamaria@gmail.com


A KORÁBBI csoportokról: 

Gyászfeldolgó csoport - online 

„Elmondhatatlan!” „Elviselhetetlen!” „Nem tudom elhinni, hogy meghalt!” „Dühös vagyok a világra!” „Nem akarom feltépni a sebeket azzal, hogy állandóan beszélek róla.” „Mások nem érthetik, min megyek keresztül.” „Nem akarom elfelejteni!”……

A bennünk zakatoló, egymásnak olykor ellent mondó érzelmek: a harag, düh, indulat, öröm, megkönnyebbülés, félelem, üresség, szomorúság, bűntudat, hála, sok más érzelem mellett mind normális érzés. Mindnyájan érzünk hasonlót, mert az eltávozottal együtt elvesztettük életünk egy darabját is.
​Ha úgy érzi, egyedül nehéz, jöjjön közénk. Online csoportunkban hasonló veszteségekkel küzdő emberek vesznek részt, akik a közelmúltban, vagy régebben veszítették el szerettüket. Ők is maguk próbálnak megküzdeni az élettel. Ezt az erőt adhatjuk egymásnak a beszélgetéseken, önsegítő módszereinken keresztül.


Mindennapi veszteségeink

Életünk során sokféle veszteség érhet minket. 
Válás, szakítás, egy barát elvesztése, költözés, vagy munkahely elvesztése, a gyermek kirepülése a családi fészekből és még számos veszteség lehet nagyon fájdalmas, nehéz esemény az életünkben.

Szeretettel várunk közös tematikus beszélgetéseinkre, elmélkedéseinkre, ha a mindennapi élettel járó veszteségek valamelyikével küzdesz és még nem tudtad feldolgozni, vagy már sikeresen túl vagy rajta és szívesen osztod meg gondolataid hasonló élethelyzetben lévő emberekkel.

Az önsegítő csoportok támogató hatása bizonyítottan az egyik legerősebb gyógyító erő.
Sokan gondolják, hogy egy ilyen csoportban inkább erősödik a szomorúság és a fájdalom, de a hasonló csoportok tapasztalatai nem ezt mutatják.
A közösségben kialakuló bizalom, az együttérzés és megértés légkörében nyugodtan lehet beszélgetni a megélt sokféle érzelemről és fájdalomról, a nehézségekről.

A feldolgozás során a történések elfogadása a cél, amelyben segíthetnek a csoporttagok is, akik hasonló gondokat és érzelmeket élnek át. A többieket hallgatva új megküzdései módokat lehet tanulni egymástól.
A beszélgetések során a tapasztalatok, érzelmek megosztása segíti a fájdalom enyhülését, a nehéz érzések helyét lassan, de vissza tudja venni az újrakezdés iránti vágy, a jövőbe, az emberekbe és önmagunkba vetett bizalom.
A csoport segítséget nyújt a hogyan tovább, az új élet kialakításának kérdéskörében is.  Egymástól tanulhatunk, erőt meríthetünk.

A Mindennapi veszteségeink csoport támogatása segíthet neked a nehéz érzelmek megélésében, az új élet alapköveinek letételében.

A tematikáról
Az egyes alkalmak során előre meghatározott, ámde rugalmas tematika mentén haladunk. A tematikát alakítják a csoportban résztvevők korábban átélt és a jelenben problémát okozó veszteségei is.
Az alkalmak során, közösen egyeztettet időpontban és módon kiléphetünk a terápiás szobából. A közös séta, természetjárás közbeni beszélgetés éppúgy a felépülés részét képezheti, mint a filmek nézése, versek, zene hallgatása.

Az alkalmak során teát, ropogtatnivalót biztosítunk.​

Csoportvezető társam: Csupor Anna
(Gazdasági mérnök, addiktológiai konzultáns, veszteségfeldolgozást segítő mentor)
Róla és tevékenységeiről a honlapján találsz bővebb információt:  felepulesfonala.hu