KEREK-LÉT
FEJLESZTŐ TÖRŐDÉS
Test
Lorem ipsum

Aktuális csoportindítás:


Mindennapi veszteségeink

Életünk során sokféle veszteség érhet minket. 
Válás, szakítás, egy barát elvesztése, költözés, vagy munkahely elvesztése, a gyermek kirepülése a családi fészekből és még számos veszteség lehet nagyon fájdalmas, nehéz esemény az életünkben.

Szeretettel várunk közös tematikus beszélgetéseinkre, elmélkedéseinkre, ha a mindennapi élettel járó veszteségek valamelyikével küzdesz és még nem tudtad feldolgozni, vagy már sikeresen túl vagy rajta és szívesen osztod meg gondolataid hasonló élethelyzetben lévő emberekkel.

Az önsegítő csoportok támogató hatása bizonyítottan az egyik legerősebb gyógyító erő.
Sokan gondolják, hogy egy ilyen csoportban inkább erősödik a szomorúság és a fájdalom, de a hasonló csoportok tapasztalatai nem ezt mutatják.
A közösségben kialakuló bizalom, az együttérzés és megértés légkörében nyugodtan lehet beszélgetni a megélt sokféle érzelemről és fájdalomról, a nehézségekről.

A feldolgozás során a történések elfogadása a cél, amelyben segíthetnek a csoporttagok is, akik hasonló gondokat és érzelmeket élnek át. A többieket hallgatva új megküzdései módokat lehet tanulni egymástól.
A beszélgetések során a tapasztalatok, érzelmek megosztása segíti a fájdalom enyhülését, a nehéz érzések helyét lassan, de vissza tudja venni az újrakezdés iránti vágy, a jövőbe, az emberekbe és önmagunkba vetett bizalom.
A csoport segítséget nyújt a hogyan tovább, az új élet kialakításának kérdéskörében is.  Egymástól tanulhatunk, erőt meríthetünk.

A Mindennapi veszteségeink csoport támogatása segíthet neked a nehéz érzelmek megélésében, az új élet alapköveinek letételében.

A tematikáról
Az egyes alkalmak során előre meghatározott, ámde rugalmas tematika mentén haladunk. A tematikát alakítják a csoportban résztvevők korábban átélt és a jelenben problémát okozó veszteségei is.
Az alkalmak során, közösen egyeztettet időpontban és módon kiléphetünk a terápiás szobából. A közös séta, természetjárás közbeni beszélgetés éppúgy a felépülés részét képezheti, mint a filmek nézése, versek, zene hallgatása.

Az alkalmak során teát, ropogtatnivalót biztosítunk.​

Csoportvezető társam lesz: Csupor Anna
(Gazdasági mérnök, addiktológiai konzultáns, veszteségfeldolgozást segítő mentor)
Róla és tevékenységeiről a honlapján találsz bővebb információt:  felepulesfonala.hu


A csoport tervezetten szeptember 7-én indul, kéthetente szerdán, összesen 10 alkalommal.
17.00-19-00
Részvételi díj: 6000 Ft/alkalom

A csoport első 2 alkalomig nyitott, utána zárttá válik. Ez azt jelenti, hogy addig lehet csatlakozni a csoporthoz, illetve a 2. alkalom után lehetőség van dönteni a folytatásról.
A csoportban való részvételt 12.000 Ft előleggel tudjuk biztosítani. Az utalás a jelentkezést követően, kiküldött számla alapján történik.

​ Jelentkezni az alábbi telefonszámon, vagy e-mailcímen lehet:

 +36 30 6269 629     lacza.annamaria@gmail.com

  

A korábbi csoportról: 

 

 A változó korral járó lelki veszteségeink

Online veszteség-feldolgozó csoport indult változó korú hölgyek részére.

Egy vélemény az előző csoport végén: „Az első telefonbeszélgetésünkkor éreztem, hogy jó helyen leszek a csoportodban. A kedves hangod, az odafigyelésed, a véleményed mind-mind azt erősítette bennem, hogy igaza volt a pszichológusomnak amikor ajánlott Téged. Köszönöm az elmúlt hónapokat, köszönöm a profizmusodat, a rugalmasságodat, az ezer százalékos ránk figyelést, a segítséget, a tanácsokat, az idézeteket, az ajánlásokat és köszönöm, hogy részese lehettem az első ilyen csoportodnak. És külön köszönöm a személyes segítségedet a nagyon nehéz napjaimban.”  (Viki)

A változókor a negyvenes évek végén kezdődik, és bár a tudomány állítása szerint a menstruációs ciklus megszűnéséig tart, az ezzel járó testi, és főleg lelki tünetek sok nő életében ez után is megmaradnak.
A testi tünetek (mint hőhullám, elhízás, megereszkedett bőr) mellett a hangulatváltozás, befelé fordulás, különböző félelmek, energiátlanság, túlzott érzékenység, érzelmi kontrollvesztés, stb. is bekúsznak az életünkbe és lefoglalják energiánk nagy részét. Mindannyian átéljük, de nem mindegy mekkora veszteségnek tekintjük.
A korral lassan megváltozik a testképünk, változnak az igényeink, szokásaink, vágyaink.
Az időt nem lehet megállítani, de a harmónia megteremthető a nyugodt, békés, boldog, lassú öregedés érdekében. A feldolgozást befolyásolja, hogy a korábbi években mennyire éltük meg nőiességünket, hogy el tudunk-e engedni korábban fontosnak számított szerepeket és képesek vagyunk-e új értékek felé fordulni, és úgy tekinteni erre az időszakra, mint egy újabb lehetőségre az életünkben.

A feldolgozás során a természetes öregedés elfogadása a cél, amelyben segíthetnek az online csoporttagok is, akik azonos életszakaszban járnak, hasonló gondokat élnek át, esetleg az elfogadást segítő bevált módszereket is tanulhatunk egymástól. (Ezért a fókusz nem a szépségipar fiatalító kezelésein, kisebb-nagyobb beavatkozásain, vagy plasztikai műtétein van.)  

Következő várható csoportindítás: 2022. ősz