KEREK-LÉT
FEJLESZTŐ TÖRŐDÉS
Lélek
Lorem ipsum


Életvezetési konzultáció

Életvezetési konzultáción arra törekszem, hogy a problémájával hozzám forduló felkészültté váljon, és képes legyen dönteni, választani, konfliktust kezelni, mert saját megoldásának éli meg, nem másvalaki tanácsának.
​​Az életünk minden percében döntéseket hozunk, választunk, konfliktusokat oldunk meg, jól, vagy kevésbé jól. Rossz döntés nincs, hiszen ha rájövünk, mit kellett volna másképp csinálni, máris tanultunk belőle, tehát hasznunkra válik. Azért a mindennapokban megélt helyzeteink családon belül, munkahelyen, barátságban, vagy bármely más területen, bizony megviselnek valamennyiünket. Jó lenne olykor egy-két jó tanács, egy kis segítség, döntési, választási helyzetekben. Fontos azonban leszögezni, hogy tanácsot adni annyi, mint felkínálni a saját megoldási gyakorlatunkat, tapasztalatunkat, temperamentumunkat. Így az esetek többségében nem tudunk „jó” tanácsot adni, csak némi felmentést a tanácskérőnek a felelősség alól. Hiszen azt tette, amit tanácsoltunk.

Tanácsadás, Coaching részterületei: 

Párkapcsolat – Vele vagy nélküle

​​„Csiszolni lehet egymáson, de vésni sosem szabad!” (A.J. Christian).

Amikor néhány próbálkozás után rájövünk, hogy nem tudjuk saját képünkre formálni a társunkat, de szeretnénk teljes életet élni vele, akkor megértünk arra, hogy igazi kapcsolattá formáljuk az életünket. Hogy hogyan? Egyéni és közös munkával, és egy kis támogató segítséggel.

Gyermeknevelés – a szülő is ember

A gyerek sosem abból tanul, amit mondunk, hanem amit megél a környezetében. Ne olyan példaképpé akarjunk válni, aki tökéletes és így elérhetetlen. Szabad hibázni, lehet bocsánatot kérni, lehetünk olykor fáradtak, türelmetlenek épp úgy, ahogy a gyerekeink is. De meg kell tanulnunk és tanítanunk az érzések kifejezését, kommunikálását. Így lehetünk igazi minta gyermekeinknek.

 

Változókori veszteségfeldolgozás

A változókor a negyvenes évek végén kezdődik, és bár a tudomány állítása szerint a menstruációs ciklus megszűnéséig tart, az ezzel járó testi, és főleg lelki tünetek sok nő életében ez után is megmaradnak. A testi tünetek (mint hőhullám, elhízás, megereszkedett bőr) mellett a hangulatváltozás, befelé fordulás, különböző félelmek, energiátlanság, túlzott érzékenység, érzelmi kontrollvesztés, stb. is bekúsznak az életünkbe és lefoglalják energiánk nagy részét. Mindannyian átéljük, de nem mindegy mekkora veszteségnek tekintjük. A korral lassan megváltozik a testképünk, változnak az igényeink, szokásaink, vágyaink. 

Az időt nem lehet megállítani, de a harmónia megteremthető a nyugodt, békés, boldog, lassú öregedés érdekében. A feldolgozást befolyásolja, hogy a korábbi években mennyire éltük meg nőiességünket, hogy el tudunk-e engedni korábban fontosnak számított szerepeket és képesek vagyunk-e új értékek felé fordulni, és úgy tekinteni erre az időszakra, mint egy újabb lehetőségre az életünkben. A feldolgozás során a természetes öregedés elfogadása a cél, amelyben segíthetnek az online csoporttagok is, akik azonos életszakaszban járnak, hasonló gondokat élnek át, esetleg az elfogadást segítő bevált módszereket is tanulhatunk egymástól.
​(Ezért a fókusz nem a szépségipar fiatalító kezelésein, kisebb-nagyobb beavatkozásain, vagy plasztikai műtétein lesz.)

 

Az élet nélküle - gyászcsoport foglalkozás 

​​Elmondhatatlan! Elviselhetetlen! A gyásszal együtt járó fájdalom ránk telepszik, felőröl, magányossá tesz. A bennünk zakatoló, egymásnak ellent mondó érzelmek: a harag, düh, indulat, öröm, megkönnyebbülés, félelem, üresség, szomorúság, bűntudat, hála, sok más érzelem mellett mind normális érzés. Mindnyájan érzünk hasonlót, mert az eltávozottal együtt elvesztettük életünk egy darabját is. Környezetünk inkább elkerüli a témát, vagy minket is, mert nem tudják, mi lenne a számunkra az igazi segítség. Pedig élni kell tovább, nélküle…

Gyászcsoportunkban hasonló veszteségekkel küzdő emberek vesznek részt, akik a közelmúltban, vagy régebben veszítették el szerettüket.  Ők is maguk próbálnak megküzdeni az élettel. Mert a halál, a gyász is az életről szól. Arról, hogy maradt-e bennünk annyi élet-erő, hogy abból újra felépítsük önmagunkat. Ezt az erőt adhatjuk egymásnak a beszélgetések, önsegítő módszereinken keresztül.


Tréningek 

Eredményes kommunikáció

​A résztvevők a hatékony kommunikáció és a konfliktuskezelés témakörökben a gyakorlatban alkalmazható ​segítséget kapnak.

Álláskeresési technikák 

A megfelelő állás megtalálása is kihívás, de tanulható. Ha megtaláltuk álmaink állását, fontos lenne felkészülni arra, mit tegyünk, hogy a számos jelentkező közül minket válasszanak. A tréningen erre kínálok megoldásokat.

Csapatépítés 

Segíti felfedezni, kiépíteni egy közösség, munkatársi csoport tagjaiban meglévő értékeket, szunnyadó képességeket, amelyek erősítik az összetartozást, az eredményes, kiegyensúlyozott, ​sikeres csapatmunkát.

Stresszkezelés a mindennapokban

A stressz életünk része, alkotóenergiánk forrása, amely cselekvésre ösztönöz, segít a problémákkal való megküzdésben. Használjuk az energiáját tudatosan, célzottan, hogy ne visszatartó, inkább hajtóerő legyen.

Kiégés elleni tréning 

A tréning során felmérjük az érzelmi kimerültséget, a teljesítőképességet, a jelentkező testi tüneteket, a frusztráció szintjét. Ha elfogadjuk ezt a valóságot, meg tudjuk keresni a külső és belső erőforrásokat (pl. önértékelés, önbizalom növelés, tudatos időbeosztás, prioritások felállítása stb.). Így a folyamat visszafordítható.